Szeptember 25-én egy egyedülálló felkérést kaptam a WWF-től. Tartalommarketing workshopot kellett tartanom a munkatársaiknak. Gondoltam én, persze biztosan a WWF marketing osztályának…Hát nem!

A workshop résztvevői egytől-egyig terepen dolgozó szakemberek voltak, például biológusok. Az elején nehézkesen ment az egymásra hangolódás, de a végére egy tök jó dolog sült ki belőle.
A téma, amire fókuszáltunk a komment kultúra volt. Az internet és a közösségi média adta lehetőségek miatt, mindenki szabadon véleményt formálhat sokszor arc nélkül. Ilyenkor jönnek a képbe a trollok. 

Sajnos a workshop résztvevői is találkoztak már trollkodással, amin nem nagyon lehet csodálkozni. Eléggé felkapottak ugyanis a globális felmelegedéssel, környezetszennyezéssel kapcsolatos cikkek, amikre előszeretettel reagálnak mémekkel, nyersen megfogalmazott támadással az emberek, így a WWf sem maradhat ki ezekből.
Sokan nem értették mire jó ha valaki trollkodik. Valóban ilyen rosszindulatú emberek vannak? Mi a céljuk?
Elsősorban zavart akarnak okozni, bomlasztani a közösséget vagy saját élvezetük céljából konfliktusokat provokálnak.

Mit tudunk tenni ilyenkor? Egyszerűen semmit, szó szerint SEMMIT! 
Hagyjuk figyelmen kívül őket, és semmiféleképpen se reagáljunk a kommentekre. 
Egy lépéssel több munka de hatékony, ha a közösségi média platformokon elrejted a kommentjüket, blokkolod a felhasználót vagy a sértő tartalom miatt  jelented őket.

Gondolhatjátok, hogy egyik biológus sem akart hirtelen marketingesnek felcsapni a workshopot követően, de hasznosnak ítélték meg a workshopot, és örültek az extra tudásnak.

Kokics Viktória, a WWF senior kommunikációs munkatársa így írt a workshopról:
“Nagyon köszönjük, még egyszer, a tegnapit. Hasznos volt nemcsak a kollégáknak, de nekünk is és óriási segítség is, mert egy külsős szakértőtől is hallhatták azt, amit mi is mindig mondtunk nekik. Nincs még feedbackünk tőlük, de sokat tanultak (és mi is:-)), az biztos :-).”