Idén januárban másodszorra vettem részt a Konnekt Egyesület “Konnekt Live” eseményén. Ezen a januári szombaton 200+ tinédzser találkozhatott 40+ szakma képviselőjével, és tehette fel a kérdéseit.

Azért szeretem ezt a rendezvényt, mert ellentétben például az EDUCATIO Kiállítással, itt nem az intézmények próbálják eladni magukat a diákoknak, hanem hús-vér emberek mesélnek arról, hogy mit szeretnek, és mit nem a szakmájukban.

Reggel 10-től délután 17-ig tartott a rendezvény, és az egy órás ebédszünetet leszámítva folyamatosan szóval tartottak a fiatalok. Az volt az asztalomra írva: marketing tanácsadó.

A legtöbben azt kérdezték, hogy mi is az a marketing, mit csinál egy tanácsadó és mit kell tanulni ahhoz, ha ők is ezt szeretnék csinálni.

Jellemzően sosem válaszoltam azonnal, mindig feltettem néhány kérdést, amivel egy kicsit megismerhettem a diákokat, és olyan válasszal szolgálhattam, ami valóban hasznos nekik.

A Konnekt Live eseményen középiskolásoknak meséltem a marketing tanácsadó szakmáról.

Számomra az is fontos volt, hogy mindenkinek elmondjam, hogy nem csak egyféle karrierút létezik, hanem egyre több és több. Nem biztos, hogy mindenkinek az érettségi-egyetem-nagyvállalat hármas a megfelelő, lehetséges, hogy digitális nomádként, vagy szabadúszóként jobban megtalálná a helyét.

Ha többet szeretnél megtudni a programról, akkor ez a weboldaluk: https://www.knnkt.org/