Egy PR-os kollégám és barátom, Ács Saci jóvoltából eljutott az insta könyvünk híre a Haszon Magazinhoz is, akik felkértek minket egy interjúra. Azért is örültem ennek nagyon, mert a Haszon célközönsége vidéki kis-és középvállalkozók, akiknek hasznos lehet az Instagram jelenlét.

A csapatból Zsuzsi és Laci sajnos nem értek rá, így Dorka és én adtunk interjút a magazinnak. Dorka kkv pr szakértő, ha a partnerkapcsolataidat szeretnéd építeni, keresd őt bátran, jószívvel ajánlom!

Ez volt életem első interjúra, így izgatottan vártam az egészet. Az újságíró a fotósával érkezett, így a beszélgetés után azonnal képek is készültek rólunk.

Az egész interjú fókuszában az állt, hogy miért érdemes egy kkv számára regisztrálni a platformon, és milyen stratégiákat követhet, ha megteszi. Érdekes, hogy akkor már túl voltunk a könyv megírásán, és már készültünk a könyvbemutatóra – tehát tudásunk csúcspontján voltunk a témát illetően – de voltak kérdések, amikre nehéz volt válaszolni, hiszen egy teljesen új szemszögből kérdezett rá a témára.

Az egyik kérdés arra irányult, hogy tudok-e példát mondani arra, amikor egy vállalkozás a személyes oldalát mutatja be instán. A válaszomban meg tudtam említeni több jelenlegi ügyfelemet is, persze nem név szerint:

“A hulladékmentes életmódot propagáló magyar zero waste webshop [Ecomind] a termékei mellett bemutathatja a hulladékmentes értékrendet, tippeket ad, edukál. Egy gyerekeknek barefoot cipőt áruló webshop – a termékek és a barefoot edukáció mellett – bemutathatja a tulajdonost, mint anyát [Barefoot Hungary]. Egy üveg- és tükörgyártással foglalkozó, 3. generációs cég [Mátrai Üveg-Tükör] bepillantást adhat a háttérfolyamatokba (így készül az üveg), de erősítheti a hagyományokat, a három generáció együttműködését is. Így illusztrálva a minőségi, megbízható, lelkiismeretes munkát. (…) Egy tiszta, adalékadagoktól mentes kozmetikum [Perla] pedig bemutathat olyan más élethelyzeteket, tippeket, ahol a természetes életmód megjelenik.”

Szuper élmény volt ez az interjú, a következő cél egy címlap! ;))