Mivel üssük el az időt ezen a nyáron? – fogalmazódott meg bennünk a gondolat 2018 tavaszán. Mindannyian tudni akartuk, hogy a sok tipp és trükk, amit olvasunk, vagy alkalmazunk az instán, az mennyire működik a valóságban. Így kezdtünk bele egy nyári hobbi-projektbe, amiben egy induló kkv Instagram fiókját építettük fel a nulláról, és közben mindent mértünk, amit csak mérni lehet. A projekt gyorsan beindult, mindannyian nagyon szerettük csinálni. Egyszer csak elrepült a nyár, mi pedig annyi tapasztalatot gyűjtöttünk, hogy gondoltunk egy nagyot és növeltük a tétet: megírtuk ezt a könyvet.

A könyvet négyen írtuk: Heinrich Dorka, kkv PR tanácsadó, Csató Zsuzsi, fotós és vizuális tanácsadó, Kovács Laci, Instagram szakértő és én. A 9 hetes projekt alatt 66 posztot tettünk ki, 3549 követőt szereztünk akik 866 kedvelést és 177 kommentet generáltak.

Úgy választottuk ki az esettanulmány alanyát, hogy kezdő vállalkozó legyen, akinek nincs más csatornája, csak az Instagram, amit mi hozunk létre neki. Így az eredmények tiszták, önmagukban értékelhetőek.

A könyvhöz Wolf Gábor adott ajánlást: “Hogyan ne bénázzak az Instán? Ebben Kovács Laci (a könyv egyik szerzője- a szerk.) volt a pótolhatatlan idegenvezetőm, a sikeres indulást neki köszönhetem.”

A köny gyönyörű, 500 példány érkezett belőle. A munka azonban nem áll meg, hiszen november 27-én és 28-án könyvbemutatót tartunk, ami egy mini-tréninggel, előadásokkal és panelbeszélgetéssel felturbózott esemény lesz, ahol a limitált számú közönség megtudhatja, mik a 2018-as insta trendek, hogy a nemzetközi tippek és tendenciák működnek-e a magyar piacon, és hogy mi várható 2019-ben.

Ha érdekel a könyv, és szeretnél beleolvasni vagy megvásárolni, akkor ezt ezen a linken megteheted: https://instexperts.hu/